Stödet för kärnkraften breder ut sig

För någon dag sedan kom den sedan länge kända sprickan inom (S)-partiet beträffande kärnkraften i Sverige i öppen dager. Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke vill bygga ut kärnkraften! Det är ett måste för den elintensiva industrin, säger Stålnacke i ett upprop tillsammans med två fackordförande på SSAB. I en debattartikel i Dagens Industri talar de tre om behovet av mer elkraft för att minska risken för elbrist och höjda priser och beskriver hur den elintensiva industrin tvingats minska produktionen på grund av brist på el. Samtidigt säger de att satsning på vindkraft inte kan lösa elbristen.

I en kommentar säger Mattias Ottosson (S), kommunalråd i Norrköping: Jag tror att kärnkraften är bra, framförallt i den klimatdiskussion som vi har nu, det är en bra energiform, den är effektiv och den ger mycket. Det är viktigt för att vi ska kunna behålla och utveckla de jobb som vi har här. Det handlar om att rädda tusentals jobb bara i Norrköpings kommun. Vi har tre pappersbruk här och det är klart att det är viktigt för människor att ha sitt jobb.

De fackliga representanterna inom den elkrävande industrin har i många år understrukit vikten av en tillförlitlig och ekonomiskt konkurrenskraftig elförsörjning. Nu börjar även en del kommunala förträdare kunna uttala denna insikt. Så nu väntar vi bara på att våra folkvalda i Riksdagen ska komma i takt med den folkliga opinion för kärnkraften som mätningar visat i årtionden.

VfK/Bengt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0