En U-sväng för miljön

Efter att i många år ha kämpat mot kärnkraften har flera ledande miljöaktivister tagit ställning i rakt motsatt riktning. De säger nu att de genom sitt motstånd mot kärnkraften har stött miljöfarlig användning av koleldade kraftverk.

Mark Lynas, en ledande aktivist för bland annat åtgärder mot klimatförändringar, säger att miljölobbyn förlorar allmänhetens stöd genom alltför drastiska profetior och orealistiska krav, och vill söka en mera pragmatisk väg för att engagera människor.

Patric Moore, en av grundarna av Greenpeace, säger att man hade rätt om kärnkraftens problem, men att detta inte innebär att man skall vara obetingat emot kärnkraften, och tillägger att man orsakat utsläpp av miljardtals ton av växthusgaser genom ett distinkt motstånd mot kärnkraften. Detta har man åstadkommit genom att framgångsrik kampanj mot ny kärnkraft har tvingat fram nybyggnad av koleldade kraftverk istället

VfK gratulerar till den nyvunna insikten och hoppas att den tillåts sprida sig vidare i miljörörelsen. Kampen för miljön blir trovärdig först när man bejakar kärnkraften som ett fullvärdigt alternativ.

VfK/Bengt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0